Metsämarjainen raakasuklaakakku

Onni on ehkä vähän sitä, että voi poimia metsämansikoita takapihan omenapuun alta elokuisena sunnuntai-iltana. Metsämansikoiden tuoksu on oikeasti ehkä yksi parhain juttu maailmassa. Siis oikeasti, haistakaa niitä!


Muutamaa hyttysen pistoa ja mustikan värjäämiä varpaita rikkaampana ollaan vaihdettu Jyväskylän kaupunkimaisemiin takaisin, sieltä juuri siirrytty taas mökkimiljööseen. Eihän tässä pysy korvesta poissa millään! Nyt kuitenkin muutama kuvaräpsy landeviikonlopultani ja mustikkametsästä. Se on ihan eri tavalla rentouttavaa raikkaassa, nimenomaan puhtaassa ilmassa. Voi oikeasti hengähtää ja hengittää. Sain myös jopa vihdoin ne rusketusraidat, kyllä, siellä mustikoita noukkiessa mättäällä. Tuntui kyllä hitunen pala siitä kadonneesta kesästä, täytyy ensi vuona muistaa, että se löytyy tuolta tutuilta kotinurkilta. 

Valmistin tämän suklaisen ihanuuden jokin aikaa sitten ja itseasiassa eilen valmistin toisen, kylläkin hieman toisenlaisen suklaisen raakakakun. Nyt keskitytään kuitenkin tähän raakasuklaaöveriin! Rakastan suklaata, missä muodossa tahansa ja miten päin tahansa, rakastan myös tuoreita marjoja, jotka onkin parhaimmillaan itse suoraan metsästä haettuina, tai takapihan omenapuun alta kyykittyinä.  Pyrin tätä nykyään täyttämään suklaanhimoni raakasuklaalla tai tosi tummalla suklaalla. Sitä huomaa silloin, että ei edes välttämättä kaipaa tavallista maitosuklaata. Eikä tule vedettyä niiin övereitä, vaan pienempi määrä riittää. Oikeastaan raakasuklaaseen koukuttuu.

Tässä yhdistyy ihanasti raakasuklaa ja raikkaat metsän makuiset marjat, loistava kombo! Nuo mansikkaviipaleet tuolla välissä ei ihan mennyt niin kuin Srömsössä, mutta mitä pienistä, maistuu silti vaikkei ehkä kaunein näkemäni olekaan. Kaiken pelastaa aina suuri röykkiä marjoja kakun päällä, eikö niin? Kakku on tosi suklainen, melko tummasuklaamainen. Makeutta voi tietenkin itse säädellä oman mielen mukaan ja maistella kuormasta, mikä on ehkä se kivoin osuus. Reseptin melko simppeli pohjamalli on bongattu alunperin Chocochili -blogista täältä, joka on sen napannut Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut. Tämän kirjan kyllä tahtoisin itsellenikin!

Balilainen suklaakakku (melko pieni)
pohja: 
3 dl saksanpähkinöitä
2 dl tuoreita kivettömiä taateleita
ripaus vuorisuolaa

täyte:
3 dl cashewpähkinöitä liotettuina
1 dl sulaa kaakaovoita
1,5 dl lämmintä vettä
1 dl kookossokeria
1 dl raakakaakojauhetta

Ei muuta kuin blenderi hyrräämään ja marjoja ihan luvan kanssa ympäriinsä! Tarkemmat ohjeet kannattaa tsekata tuolta ylemmästä linkistä, mikäli raakaleivonta ei ole tuttua.


Aiempia raakakakkujani voit kurkata sitruunaista tästä, mango-kookosta tästä ja kuningatarta tästä! Luvassa on seuraavaksi mustikkametsästä terveisiä siihen vähän toisenlaiseen pähkinättömään suklaakerrokseen yhdistettynä... Jännän äärellä odotan millainen makuelämys tällä hetkellä jääkaapissa tekeytyy. Siitä siis kakkujuttuja lisää myöhemmin ja plussana vielä maukkaita uutisia ja menovinkki viikonlopulle! Nyt jatkan tätä hyvässä vauhdissa olevaa landeilua huomiseen saakka! - M ♥

16 kommenttia

  1. aivan älyttömän hyvän näköinen kakku! täytyy testata :)

    VastaaPoista
  2. oi nam! raakakakut on kyllä rakkautta, tää menee seuraavaks kokeiluun :-)
    (ja oikeesti rakastan sun blogia niin paljon, kiitos että kirjoitat tätä!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on! Toivottavasti maistuu! :) Voi ei kiitos sinulle, miten ihana kommentti! Tälläsistä saa niin paljon motivaatiota!

      Poista
  3. Justiin tulin landelta puolikkaan mansikkalaatikon kanssa - pakkaseen menossa, sopivasti vielä tämän kesän tuoreita marjoja smoothieihin! :) Täytyy ostaa kakkuvuoka ja pyöräytelläkin parit kivat piiraat näistä vielä!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, kuulostaa niin hyvältä! :) Tuoreet kotimaiset marjat on ihan rakkautta!

      Poista
  4. Aaa nam miten hyvännäköstä! Ite en oo ikinä testannu raakasuklaakakkua, tää vois olla ehottomasti kokeilemisen arvonen :)) millä kameralla muuten kuvaat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä sitten muutakun testaamaan! :)) Seuraavalla kerralla jaan reseptin toisenlaiseen raakasuklaakakkuun, johon ehkä tulee vähän toisenlaiset ainekset, esim. kaakaovoita ei tarvita ollenkaan :) Kuvaan Canon eos 100Dllä objektiiveilla Canon EF-S 18-55mm IS STM, Tamron AF 70-300mm tele-macro ja EF 50mm 1:1.8 II.

      Poista
  5. Ihanan selkeä blogi ja kiva banneri! :)
    Tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tosi kivaa kuulla että tykkäsit! :)

      Poista
  6. Oi että! pitää ottaa tää resepti talteen. Ite oon täystuho keittiössä, mutta onneksi kaveri on paljon etevämpi :) Ihanan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa että resepti lähtee talteen! Hah ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan, tosi simppeli ohje eikä tarvitse kuin mitata aineet ja heittää blenderiin! :D

      Poista
  7. Niin herkullisen näköistä, pitääpä joskus itsekkin kokeilla :D oisin niin halunnu mennä itekki keräilee marjoja, mutta se ei oikein jalka paketissa onnistu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja makuista! Ehdottomasti kokeilemaan! :) Voi harmi :(

      Poista
  8. voi nam, miten hyvän näköinen kakku! Haluisin kans kokeilla raakakakkuja mut ne sisältää niiiiin usein pähkinää ja poikaystävä ei niitä pysty syömään.. :s tiukkaa tekis tollanen kakku yksikseen vedellä heh!

    Ja heei rakastuin sun banneriin!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, hyvältä myös maistui! :) Aika usein löytyy myös pähkinättömiä verisoita, minulla on yksi hyvä pähkinätön suklaarakakakun resepti ja muutama muukin, goolettamallakin löytyy! :) Kiitos paljon! <3

      Poista

Back to Top