Puolukkainen raakakakku


Pieni kirpakan suloinen sysähdys joka muuttuu pehmeän makeaksi mauksi, jota tahtoo maistaa lisää! Ja vielä lisää! Puolukka toimii siis yllätävän hyvin, kun kaverina on vaalea vaniljainen ja sitruunan raikastama kerros sekä sopivan makea pohja. Maut on parhaimmillaan kun kakku on hetken saanut hengailla jääkaapissa asettumassa, niinkuin raakaherkuissa yleensä. Maku on kaikenkaikkiaan raikas, minkä vuoksi raakakakuista pidänkin. 

Ihana resepti on täältä Feel Good Kitchen -blogista alunperin, jota aika usein selailenkin ja haen inspiraatiota. Itse hieman sovelsin tätä kakkua pienempään vuokaan ja omaan makuun istuvammaksi! 

Puolukkainen raakakakku (12cmx24cm)

pohja:
1,5 dl auringonkukansiemeniä
2 dl taateleita

täyte:
4 dl yö yli liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl sitruunamehua
3 rkl agavesiirappia tai hunajaa
3 rkl kookosöljyä
oman maun mukaan vaniljaa

 n. 1 dl pakastepuolukoita (+ väliin haluamasi määrä)
1 kypsä banaani

Blendaa pohjan ainekset tasaiseksi massaksi, ei tarvitse olla ihan sileää. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja laita kylmään odottamaan. Blendaa täytteen muut ainekset paitsi puolukat ja banaani mahdollisimman tasaiseksi ja kermaiseksi massaksi. Tämän vuoksi cashewpähkinöiden liottamista ei kannata skipata. Muista maistella, mitä se tarvitsee! Kaada vaaleasta täytteestä puolet vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Laita halutessai tähän väliin jäisiä ehjiä puolukoita oman maun mukaan, ne tuo kivan lisän kakkuun, joten suosittelen laittamaan. Sitten blendaa toinen puoli täytteestä ja lisää puolukat ja banaani. Levitä pinkkimassa kaiken muun päälle ja kiikuta pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli!

Ota kakku sulamaan noin tunniksi ennen tarjoilua. Sitten vain viipaloimaan ja nauttimaan, mielellään hyvän ystävän seurassa!

- M ♥

24 kommenttia

  1. Just sopivasti kävin viikonloppuna puolukassa ja oon miettiny, mitä niistä marjoista tekis. Tätä täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, täähän tuli sit kun tilauksesta! :) Ehdottomasti kannatan ajatusta!

      Poista
  2. Ihana ohje, näppärästi justiin puolukka-aikaa! Menee ehdottomasti testiin :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niimpä, sopivasti sesonkiin! Mahdutan omenaisen reseptin vielä tähän syksyyn... ;) Jee kivaa kuulla!

      Poista
  3. Näyttääpä tosi hyvältä, harmi, että puolukat ei o mun suurinta herkkua, mutta sama resepti toimii varmaan mustikoillakin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä on yllättävän hyvä vaikka onkin puolukasta, parempi mitä odottaisi! Mutta uskoisin toimivan myös mustikoilla :) Eikun testaamaan!

      Poista
  4. Vaikuttaa hyvältä tää ohje, voisinkin joku päivä kokeilla! Tykkään erityisen paljon sun blogin bannerista ja nimestä, ne vaan antaa tosi positiivisen kuvan susta, mikä on vaan plussaa! Myös tyyli jolla kirjotat on erityisen mielenkiintonen, eikä ollenkaan pitkästyttävä, tykkään :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannataa, yllätti minutkin positiivisesti! :) Voi kiitos niin paljon! Ihanan piristävä kommentti ja tosi kiva kuulla että tykkäät! <3

      Poista
  5. Oii, no nyt on hyvännäkönen kakku! Ja ilmeisesti vähän terveellisempikin kuin nuo perinteiset sokerimössöt:') Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! :) Joo kyllä terveellisempi! Ei aiheuta turvotusta eikä pöhötystä, raaka-aineet terveellisiä ja ravintorikkaita. Suosittelen kokeilemaan!

      Poista
  6. oiiii näyttää nii hyvältä toi kaukku että pitänee tehä joku päivä! :)

    VastaaPoista
  7. Oih, tätä on pakko kokeilla. Puolukoista en oikein välitä, mutta eikös sen voisi korvata mustikoilla..? ;-) Näyttää joka tapauksessa herkulliselta.

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo luulisin että onnistuu hyvin myös mustikoilla! :) Kiitos!

      Poista
  8. Näyttää tosi hyvältä, voisin kokeilla tehdä :) !

    VastaaPoista
  9. Onpas kivoja ja valoisia kuvia! Tykkään myös tosta bannerin ideasta ja muutenkin ulkoasusta :-)

    VastaaPoista
  10. Kauniita kuvia, varmasti herkullinen kakku! Mistä nuita raakaherkkujen aineksia yleensä kannattaa lähteä etsimään? Mistä täältä jyväskylästä löytyy parhaiten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Punnitse&Säästä, Life ja Ekolo on sellaisia joista löytyy hyvin, mutta itse olen nyt pähkinät ostanut ihan Prisman siitä Parrots -irtomyyntiboxista, tulee halvimmaksi! Joten ihan perus Prismalla pääsee jo pitkälle taateleiden ja agavesiirapinkin osalta. Erikoisempia superfoodeja ja sellaisia (kookosmanna, raakakaakaovoit ja -jauheet ym) kannattaa ostaa esim. Punnitse&säästästä tai tilata Foodinilta, josta toimitetaan veloituksetta tuotteita Fitnessfirst -nimiseen paikkaan Seppälässä :) Toivottavasti tästä oli apua!

      Mainostan nyt vielä omaa bisnestä joka pyörähtää käyntiin ihan juuri Jyväskylän alueella, eli jos haluaa valmiita raakaherkkuja vaikka sitten kotiovelle saakka, niin tsekkaa Soma - Hyvän mielen kakut (instagramissa @hyvanmielenkakut)! Kannattaa seurata mikäli kiinnostaa mitä tuleman pitää! ;)

      Poista
  11. Ihanan ajankohtainen herkku, mä en puolukoista välitä mutta herkkukakuista kyllä, vois ehkä upota tämänkin tytön masuun:D Unohin kehaista tota sun banneria äsken, tykkääntykkään ja ideana ihan mahtava ja toimiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin uskoa että uppoaa kelle vain vaikkei puolukka se lemppari olisikaan! ;) Kiitos vielä paljon, ihania kommentteja! <3

      Poista
  12. Oijjoi näyttääpä hyvältä!!! :-) Sulla on kiva blogi ja liityin myös lukijaksi!

    http://matildanieminenmusic.blogspot.se/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja tervetuloa lukijaksi!! :)

      Poista

Back to Top