Mustikkaiset mustapapubrowniet & kookoskerma


Ajatus herkuista, joissa on jo häivähdys joulua, sai minun mieleni innostumaan jo nyt. Varsinkin kaikki suklainen nostaa veden kielelle (ei sinänsä yllätys...) ja kanelia on koko syksyn jo tehnyt mieli ripauttaa joka paikkaan. Reseptit on viimeaikoina jääneet täällä vähän vähemmälle, mutta eiköhän paikata asia samantien ja tässä joulun lähestyessä vähän enemmänkin!


Voiko browniet ylipäätään edes olla koskaan huono idea? Ei minusta. Ja nyt tehdään se vähän terveellisemmällä twistillä ja pienellä ripauksella joulun fiilistä. Koostumus on just sellaista ihanan tahmeaa ja suklaista. 

Mustikkaiset mustapapubrowniet
Gluteeniton, maidoton, vegaani
(suht pieni annos, n. 10kpl)

1 prk (285g) Go Green mustapapuja
n. 2,5 dl taateleita
4 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl lucumaa
1 tl psylliumjauhetta
ripaus kanelia
vaniljaa
muutama rkl agavesiirappia
kokonaisia mustikoita

Valuta ja huuhtele mustapavut huolellisesti. Blendaa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella mustapavut ja taatelit melko tasaiseksi massaksi. Lisää käsin sekoitellen kaikki muut ainekset, mausta ja makeuta oman maun mukaan. Koostumus on aika tahmeaa mutta kiinteä. Itse sekoitin lopuksi siis ihan käsi kiinni siellä massassa, ei siitä muuten mitään tullut. Levitä sen jälkeen valmis massa sopivaan vuokaan tasaiseksi levyksi ja painele mustikoita taikinaan, mitä enemmän sen parempi. Sitten uuniin 150 astetta n. 20-30 min.

Kookoskermavaahto

n. 2 dl kookoskermaa
mustikoista pieni määrä nestettä
agavesiirappia tai muuta makeutusta
kanelia
vaniljaa

Vatkaa kookoskermaa niin kauan, että se on kuohkeaa kermavaahtoa. Värjää kerma mustikoiden nesteellä aavituksen lilaksi, näissä kuvissa kermasta tulikin aika vaaleaa joten sitä mustikkaa voi laittaa ihan kunnolla, mutta niin, että kerma pysyy kuohkeana. Mausta ja makeuta mielesi mukaan, kaneli toimi tässä tosi hyvin. Kuvissa oleva kerma näyttää siksi noin jähmeältä, koska se oli yön jääkaapissa ja nyt se muistuttaa vähän jäätelöä mutta ei huono niinkään!

Pala brownieta, kookoskermaa, päälle vähän mustikoita ja raakakaakaonibsejä. Enjoy! Tässä kuitenkin vielä vaihtoehtoinen resepti brownieen tavallisemmista ja tutummista raaka-aineista. Resepti on Terveen hyvää -blogissa täällä.

Onko siellä brownien ystäviä? - M ♥

14 kommenttia

  1. Nam, näyttääpä tosi hyviltä! Pitääki tehä tässä joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa testailla. :)

      Poista
  2. Ihanat kuvat! tykkään kans hirveesti tosta bannerista! ♥_♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihana kuulla et on sun mieleen myös! :)

      Poista
  3. Oi nami näyttää ihan super hyvälle ♥

    18 / Espanja > palmujenmaassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maultaankaan hassumpi! ;) Kiitos!

      Poista
  4. Aijai aivan ihastuttavan näköistä, kylläpä tekisi mieli maistaa! Ja tehdä;) Kookos ei vaan kuulu suosikkeihini, joten en tiedä mitä mieltä olisin tuosta kookoskermavaahdosta.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei sitten muuta kuin testaamaan! ;) Hmm vaikkei tykkääkään, niin voisin silti suositella testaamaan siltikin, se voi yllättää!

      Poista
  5. Apua ihan törkeen hyvän näköisin! Pakko pistää kokeiluun :--)

    Novaturien

    VastaaPoista
  6. Pakko laittaa tämä kirjanmerkkeihin, tuota aion kokeilla! Näyttää aivan ylitsepääsemättömän herkulliselta. :-) Browniet kaikissa muodoissaan hivelee makuhermojani.

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla, testiin vain! :) Browniet on aina hyviä!

      Poista
  7. Mitä!? Mustapapuja! Oho :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep just niitä! :D Kannattaa kokeilla!

      Poista

Back to Top