TÄYTETYT PAPRIKAT


Tuolla mun BUCKET LIST 2016 -postauksessa annoin yhden lupauksen, jonka oon ottanut jo kovaan käyttöön. Lupasin syödä enemmän kasviksia ja välillä ihan kokonaan jonkin aterian ilman lihaa. Edes kerran viikkoon. Tämä resepti ei ole lihaton, mutta tästä kääntää aika helposti sen pikkuisen aineksia vaihtamalla. Näitä mä olen kuitenkin nyt tällä viikolla popsinut menemään ehkä turhankin paljon haha. Tänään, eilen ja sitä edellisenä päivänä... No mutta kun maistuu niin maistuu. Tietty muun ruuan ohella, en pelkästään näitä. Löysin muuten eilen yhden toisenkin uuden suosikin, nimittäin pinaatti-kanapastan, siitä ehkä myöhemmin lisää. Aion tästä paprikasta versioida vielä jonkin vähän erikoisemmankin jutun, mutta nyt mennään tälläisellä passelilla perussetillä. Hyvällä ja simppelillä.

TÄYTETYT PAPRIKAT (2)
X 2 sopivan kokoista paprikaa
X n. 1 dl kalkkunasuikaleita (Snellman, lihapitoisuus 84%)
X n. 2 rkl punaisia linssejä (Go Green)
X 1-2 kananmunaa
X pala tuoretta chiliä
X ananaksen paloja
X suolaa ja pippuria
X aurajuustoa

X tuoreita yrttejä
X siemeniä

Halkaise paprikat kahtia ja koverra niistä lusikalla valkoiset sisukset ja siemenet pois. Monessa ohjeessa kehotetaan pehmittämään paprikoita mikrossa n. 15 minuuttia, mutta itse en sitä ole tehnyt (ehkä niistä ei lähde silloin niin paljoa nestettä uunissa?). Täytä paprikakipot kalkkunasuikaleilla, linsseillä, ananaksella ja chilillä. Lisää kananmunaa kaiken päälle, mausta mielesi mukaan ja lisää vielä sen päälle kiva siivu aurajuustoa. Laita uuniin n. 20 minuutiksi 175-200 asteeseen. Anna hieman jäähtyä ja ripottele päälle tuoreita yrttejä ja siemeniä! Nauti hyvässä seurassa!

- M

24 kommenttia

  1. Olen valinnut sun blogin mun linkkaa blogisi postaukseen, käy kurkkaamassa mitä mieltä olin blogistasi! :)

    http://tiiamariaemilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, kiitos! :) Käyn kurkkaa!

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä, menee kyllä joku päivä kokeiluun!!

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla tulevan viikonlopun aikana! Ihania kuvia <3

    http://viiviviljaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Täytetyt paprikat ovat kyllä parhautta! :) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan papumuhennosta täytteenä jos lihaton vaihtoehto kiinnostaa, sopii superhyvin ja pitää kylläisenä pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa tosi hyvälle, ehdottomasti kokeilen! Kiitos!

      Poista
  5. Oi, täytyykin kokeilla tälläsella täytteellä näitä! Itse useesti tehny erilaisilla riisi tai jauheliha täytteillä, näis on just se kivaa et aina voi kokeilla uusia täyte vaihtoehtoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhelihaa täytyy ehdottomasti kokeilla myös! :) Niimpä, voi miksata vaihteluksi ihan mitä vaan!

      Poista
  6. Tosi kiva postaus! Mulla on ollut pitkään ajatuksena tehdä täytettyjä paprikoita, mutta jotenkin aina vaan unohdan ja nyt sit muistin taas tän postauksen myötä niiden olemassaolon. Btw, aivan ihana kuva tuossa bannerissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Neea! Toivotaan että tämä saa sut muistamaan! ;)

      Poista
  7. Oi namskis ♥ Oon itsekkin tehnyt joskus täytettyjä paprikoita ja niistä saa ihmeen täyttäviä ruokia :D Voisin niin tehdä tästä reseptistä lihattoman version joku päivä ♥

    ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nam niimpä ♥ Suosittelen, täytyy itsekin kokeilla tässä joku päivä lihatonta!

      Poista
  8. Just eilen kuule mietin, että haenpa kaupasta ainekset tuohon! Tänään sitten koulun ja töiden jälkeen taidan herkutella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii kivaa kuulla! Kivoja herkkuhetkiä :)

      Poista
  9. Oi miten hyvältä noi näyttää jo kuulostaaa! :) Myös tuohon pinaatti-kanapastaan olisi kiva saada reseptiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo täytyy ehdottomasti jakaa senkin resepti! Se taitaa olla mun uus lemppari!!

      Poista
  10. Noi näyttää kyllä niiiin hyviltä!! Täytettyjä paprikoita tekisi mieleni kokeilla, mutta kun tässäkin reseptissä on paljon sellaista, mitä en itse voi allergioiden takia syödä, vaikka tää resepti olis kyllä aika helposti muutettavissa, taidan laittaa talteen! (Ja no siis periaatteessahan oon allerginen myös paprikalle, mutta se on sivuseikka...)

    Eniveis, hienoja kuvia tässä postauksessa, tykkään tosi paljon!! :)

    http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi tää on tosi muuntautuva resepti jos vain itse paprikaa voi syödä! :) Kiitos Kiia paljon!

      Poista
  11. Nami onpa ihanan näkösiä! Rakastan aurajuustoa ja täytettyjä paprikoita, pitäs ehdottomasti kokeilla niitä yhdessä. Yleensä laitan täytettyihin paprikoihini vaan tylsästi jauhelihaa ja juustoa, välillä riisiä ja jauhelihaa. Pitää ehdottomasti kokeilla jotain tämmöstä uutta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä yksi aurajuuston rakastaja myös, niiiin hyvää! Ja toimii tosi hyvin yhdessäkin! :) Jauheliha taitaa mennä tänne testiin myöskin, vaihtelua vaihtelua! :D

      Poista
  12. Näyttää kyllä herkullisilta! :) Täytettyjä paprikoita tulee tehtyä kauhean harvoin, vaikka ne onkin melko helppoja ja nopeita valmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös! :) Niimpä, meillä on nyt mun hurahdettua näitä kyllä ollu joka päivä jääkaapissa jonkun aikaa haha :D

      Poista

Back to Top