LAUANTAIN BREKKIE


Täällä ollaan taas maman helmoissa tämä viikonloppu landella! Ja tähän saakka tähän menoon on lähinnä kuulunut keittiössä yhden jos toisenkin herkun leipomista ja illalla kotiburgereiden ja bataattiranujen kokkailua siskon kanssa. Eli syömistä, syömistä ja syömistä! Niin kuin mun snäpistä (mvrianne) on jo voinut huomata haha... Ja siitä puheen ollen eilisen illan herkkuja sulateltiinkin naurukohtauksilla ja snäpin face swapin avulla, en edes muista koska viimeks oon nauranut niin paljon!

Ja sitten asiaan, nimittäin tähän keväiseen lauantaihin ja hetki sitten maisteltuun aamupalaan, - maidottomia helppoja vohveleita, mustikka-chiahilloa ja maidotonta persikka-kardemummajäätelöä!


MAIDOTTOMAT VOHVELIT (5)
Tarvitset 2 munaa, 3 dl mantelimaitoa tai muuta maitojuomaa, 1,5 dl haluamiasi jauhoja (mä käytin luomu täysjyvägrahamjauhoja), 1,5 dl kaura- tai tattarihiutaleita, 1 tl leivinjauhetta, ripaus ruususuolaa, loraus hyvää öljyä ja halutessasi jotain makeutusta. Sekoita kaikki aineet keskenään, anna tekeytyä rauhassa vähintään noin puoli tuntia ja paista vohveliraudalla. 

MUSTIKKA-CHIAHILLO
Tarvitset mustikkaa, chiasiemeniä ja hunajaa sopivassa suhteessa. Mustikoiden ja chian suhde on noin 1dl mustikoita ja 1 rkl chiaa, en itse mitannut ollenkaan. Mustikat voi halutessaan surauttaa tasaiseksi mutta toimii ihan haarukallakin muussaus jos pienet sattumat ei haittaa. Lisää halutessasi vaniljaa ja anna chiasiementen turvota hillossa vähintään joku puoli tuntia.

PERSIKKA-KARDEMUMMAJÄÄTELÖ
Tämä resepti on Kiitos hyvää -kirjasta peräisin, jonka mukaan tarvitset 3 kypsää persikkaa, mutta koska nyt ei oikein ollut persikkakausi meneillään eikä kaupassa saatavilla niin Bonnen makeuttamaton ja lisäaineeton persikkasose toimii reilulla kädellä myös ihan hyvin. Sen lisäksi tarviit 2 tlk (â 400g) kookosmaitoa (älä sekoita, tarviit vain sen kiinteän osan), 2 kananmunan valkuaista, hunajaa, kardemummaa ja kanelia.

Jos käytät soseen sijasta hedelmää, niin lämmitä uuni 200 asteeseen, viipaloi persikat, lisää mausteet ja levitä sekoitettuna uunivuokaan. Paista noin 20 minuuttia, jonka jälkeen anna niiden jäähtyä ja sen jälkeen soseuta, mutta voit myös jättää sattumia jäätelön sekaan. Jos käytät tuota Bonnen sosetta, voit uunivaiheen skipata. 

Vaahdota kulhossa valkuaiset ja sekoita toisessa kulhossa kookosmaitojen paksu kermaosuus vaahdoksi. Lisää vaahdot, persikkasose ja mausteet samaan kulhoon, - muista myös maistella makeutuksen määrä. Mikäli sulla ei ole jäätelökonetta, niin ei hätää, tän voit vain kiikuttaa pakastimeen ja muistaa käydä sekoittamassa sitä 45 min välein ainakin kahden tunnin ajan.

Kaikki hoituu aika simppelisti kun tekee edellisenä iltana jäden, vohvelitaikinan ja hillon valmiiksi, eikä aamulla tarvii kuin paistaa vohvelit. Tarjoile vohvelit mustikkahillon, persikkajäätelön ja persikkapalojen tai -soseen kera! Nautikaas lauantaista, xxx M

16 kommenttia

  1. Toi persikka-kardemummajäätelö kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitää laitaa ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä onkin, kannattaa ottaa myös huomioon että toi kookoskerman maku puskee enemmänkin esiin sitten kun jäde on pakastettu, että sitä persikkaa saa laittaa mun mielestä ihan reilusti :) toivottavasti maistuu sielläkin sitten!

      Poista
  2. Nam, näyttää ihan superherkulliselta <3


    ♥ Vilhelmiina Lyydia
    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka hyvän kuuloisia ohjeita sulla jaossa, lähtee kyllä testiin tässä joku päivä! :)
    http://lauraemiliaan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Hitsit, tuo persikkajäde kuulostaa kyllä superhyvältä, täytyy ehdottomasti laittaa joku päivä kokeiluun! :-D

    http://olderthanyesterday.blogspot.com.es

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan ajatusta! Ja persikkaa reilusti!! :D

      Poista
  5. Ihanaa, että joku jakaa maidottomia reseptejä!! Mä oon nimittäin allerginen maidolle ja joudun yleensä aina vähän soveltamaan :D Toi jäätelö houkuttaa, muttakun oikeastaan oon persikallekin ja kookoksellekin vähän allerginen, mutta ehkei se haittaa jos vähän vaan :D Vohveleita pitää ainakin testata!! :)

    http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep! Mä oon semmonen semimaidoton, ihan vaan sen takii kun oon kokenu itelleni ja voinnilleni paremmaks :) Toivotaan että nää sopis sullekin ja että et saa persikasta ja kookoksesta mitään reaktiota... :D

      Poista
  6. Ihanan näköisiä! ♥ Pitää ehdottomasti kokeilla! :)

    yksisarvisunelmia.blospot.fi

    VastaaPoista
  7. Sä otat kyllä ihan super upeita kuvia ja noi vohvelit on niin hyvän näköisiä! Tekis mieli kokeilla itsekin, mutta meillä ei ole vohvelirautaa :(

    http://fashionbyina.blogspot.nl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kiitos tosi paljon! :) Voi ei :( mäkin lähdin kotikotiin näitä pastelemaan kun itelläni ei enää ollut!

      Poista
  8. Ihan sairaan herkullisen näköisiä! Nää sun kuvat on vaan aina niin täydellisiä! Valoisia ja tarkkoja, ilo katsella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos tosi paljon! ♥

      Poista

Back to Top