PINAATTIFETAPIIRAS BATAATTIPOHJALLA

Mä olen helppojen lounaiden perään, mutta kuitenkin haluan, että se olis kevyttä ja täynnä kasviksia. Niin, että siitä saa energiaa ja hyvän mielen. Niin ja se perus salaatti just nyt vaan tökkii mulla ainakin yksistään.


Törmäsin täällä tähän piirakkaan ja se oli just sitä mitä mä kaipasin! Helppo tehdä, vain hyviä raaka-aineita, maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä ja riittää useammalle päivälle. Eikä oikeastaan maistu edes niin vihreälle miltä näyttää ja mitä onkin - luulisin, että maistuu hyvin suolaisenpiirakan asemassa myös niille jotka ei siitä vihreydestä niin välitä. Tää on yllättävän hyvä.


PINAATTIFETAPIIRAS BATAATTIPOHJALLA

Pohjaan tarvitset 1 bataatin, 1 munan, (kourallisen juustoraastetta) ja ripauksen suolaa ja pippuria. Siivuta bataatti ohuiksi siivuiksi, itse vedin juustohöylällä mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen. Laita bataattisiivujen kanssa samaan kulhoon muut ainekset ja sekoita. Laita n. 24cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat. Levitä bataattisiivut pohjalle ja aavistuksen reunoille. 

Täytteeseen tarvitset n. 150g pinaattia (pakaste ja/tai tuoretta babypinaattia), n. 100g fetakuutioita, 1 sipulin, 1 valkosipulinkynnen, 1 prk Yosa kaurafraichea (tai noin 2dl ranskankermaa tai turkkilaistajuguttia tms), 3 munaa, tuoreita yrttejä, ripauksen suolaa ja pippuria. Mulla sekaan hyppäsi myös noin 250g maustamattomia kanasuikaleita ja toimii hyvin.

Kuullota ensin pilkottu sipuli pannulla. Jos laitat kanasuikaleita, kypsennä ne myös pannulla, mausta miedosti suolalla ja heitä pakastepinaatit mukaan sulamaan. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. 

Paista uunissa n. 50-60 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä ihan kunnolla ennen kuin varovasti irrotat irtopohjavuuan reunan pois ja käyt piiraan kimppuun!

Piiras on täysin viljaton ja juustoja lukuunottamatta maidoton.


Toimii myös iltapalana teen kanssa ja no, missä vaan minkä kanssa vaan. xx M

20 kommenttia

  1. Ääää tää kuulostaa niin täydelliseltä! Helpolta, hyvältä ja terveelliseltä - just semmoselta mitä mäkin kaipaan! Tätä voisinkin kyllä tehdä töihin... Ja sopii varmaan hyvin myös opiskelijaruoaksi sitten syksyllä, kun ei kuulosta kauhean kalliiltakaan heh :--D

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä!! Suosittelen kyllä ihan kympillä! :) Parasta kun on ollut jääkaapissa ainakin yön yli, paranee vaan! Ja joo ei oo mitään ihmeempiä aineksia mutta sitäkin parempia :)

      Poista
  2. Nyt löytyi kyllä niin ihana piirakkaohje! Näyttää niin hyvältä <3

    https://by-rosejuliet.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin herkulliselta! Mullakin on alkanut perussalaatti vähän tökkimään, joten tätä täytyy kokeilla :D

    VastaaPoista
  4. Tää lähtee ehdottomasti testiin!:) Ja tosi hauska idea toi bataattipohja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua kuulla! Ja joo toi pohja oli ihan täydellinen! :)

      Poista
  5. Oi nam! Tää lähtee kyllä ehdottomasti testiin, näyttää ja kuulostaa niin mahtavalta! :) Kaikkien suolaisten piirakoiden rakastajana tänkin on pakko olla herkkua ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Uskon että toimii myös sulla ;)

      Poista
  6. Tää näyttää ihan älyttömän hyvältä - menee ehdottomasti kokeiluun! Meillä mies syö ainoastaan kalaa ja kasviksia, ja vaikka mä itsekin jätän ennemmin punaisen lihan lautaseltani, jotenkin on hirveän vaikea keksiä jotain sellaista uutta ja vihreää, mistä mieskin pitäisi. Tää vaikuttaa kaikin puolin täydelliseltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että siellä myös tykätään! :) Ainakin meille jää ihan vakkariksi, oli se niin hyvää ja jotenkin niin parasta kun pohjakin on melkeen pelkkää kasvista!

      Poista
  7. Näyttää siis tosi hyvälle ja eikä valmistuskaa oo mitenkään vaikea. Taidan kokeilla tätä lomalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tykkäät varmasti! :)

      Poista
  8. Vau, onpa kekseliäs tuo bataattipohja! Ja iso plussa gluteenittomuudesta. Pitää ehdottomasti ottaa kokeiluun. :)
    Osaatko muuten arvioida mikä on hyvä "maksimipaksuus" bataattisiivuille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös, ihan mahtava! Suosittelen lämpimästi :) Hmm en oikeastaan osaa sanoa, itse vedin niin ohuiksi juustohöylällä, mutta niitä kuitenkin oli päällekäin sitten melko monta... Ehkä joku sentti? Voisi sillä vielä onnistua, mutta vaatii uunissa oloa kyllä jotta pehmenee mutta luulisin että vois ihan onnistua niinkin paksulla, on toi kuitenkin aika kauan uunissa!

      Poista
    2. Ok! Siivujen ei siis tarvitse välttämättä olla niin ohuita että taipuisivat pohjan ja reunan välillä? Vai olisiko se kuitenkin paras että täytteet pysyisivät kyydissä?

      Poista
    3. Kyllä se varmaan paras olisi, en tuota äsken tajunnut miettiä ollenkaan kun mietin vain kypsyyttä :D Parhaan onnistumisen vuoksi sanoisin että mielellään aivan ohuita!

      Poista

Back to Top