VISIO OMENAPIIRAKASTA

Mä täältä työntouhusta jaan teille tänään leipomisreseptiä pitkästä aikaa! Snapchatissa seuraavat tietääkin, että olin eilen viettämässä melkeen koko päivän valokuvausstudiolla assarin roolissa ja pääsin mä vähän kuvaamaan itsekin. Niin huippua ja tosta just sitä oppii ehkä eniten, ens viikolla oon sitten koulukuvauksissa pyörimässä ja kattelemassa miten homma toimii. Tänä aamuna oli vuorossa vaihteeksi meikkausduuneja ja nyt illasta vaihdankin sitten rennommalle, vedän ne uudet korkkarit jalkaan ja lähden siskolle juhlimaan sen synttäreitä!

Nyt kuulumiset sikseen ja takas siihen reseptiin, joka näyttää tänään tältä.




VISIO OMENAPIIRAKASTA (sellainen terveellisempi ja metodilla ''mitähän muuta kivaa kaapista löytyy'')

Pohja:
Tarviit noin 2 dl kaurahiutaleita, noin vajaa desi manteli- tai kookosjauhoja, noin vajaa desi mantelimaitoa, 1 tl leivinjauhetta, 1 rkl kookosöljyä, 1 munan, ripauksen kardemummaa, ison ripauksen kanelia ja vähän vaniljaa. Ja suosittelen muutamaa lorausta hunajaa tai muuta makeutusta. Sekoita ensin kuivataineet keskenään ja lisää sitten mantelimaito, muna, sula kookosöljy ja hunaja. Sekoita hyvin ja tässä vaiheessa sulla pitäis olla siellä kulhossa semi kiinteä taikinapallura (jos ei oo niin lisää niitä jauhoja ja kaurahiutaleita) jonka voit painella piirakkavuokaan.



Täyte:
Noin 1 dl soijajukurttia tai jotain vastaavaa, 1 muna ja kanelia ja vaniljaa. Myös banaanisiivuja. Sekoita jukurtti, muna ja mausteet keskenään hyvin ja kaada pohjan päälle. Levitä ja lisää tähän väliin banaanisiivuja. 

Päälle:
Mulla meni suunnilleen kolme omenaa siivutettuna tämän koko komeuden päälle. Omppujen päälle vielä kanelia ja vaniljaa (niitä ei vaan voi olla liikaa).

Paista uunissa keskitasolla noin puoli tuntia 170 asteessa. Mulla taisi kyllä olla joku 40 min joten kannattaa kokeilla haarukalla omenoiden kypsyyden mutta kuitenkin tsekata myös ettei piirakka pala.



Anna jäähtyä ja nauti perinteisesti vaniljajätskin kanssa (ne terveellisemmät löytää tähän vaihtoehdon Wheyheyn pakastealtaasta vaniljaprotskujädestä joka on kätevästi sopivan kokoinenkin). Parasta tää kuitenkin on kun on saanut olla ja makustua jääkaapissa yön yli niin kun piirakat yleensä.

Onko siellä sulla omppupiirakkakausi avattu jo? xx M

12 kommenttia

  1. Voii näyttää kyllä niiiiiin hyvältä! Tätä täytyy kyllä testata! ;)

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköinen omenapiirakka! :) Pitää itsekkin tehdä vaikka ensi viikolla piirakka jos vaan kerkeää. Omena- ja mustikkapiirakka kuuluvat mun suosikkeihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kivaa kuulla, toivottavasti sulla on aikaa kokeilla :) Onneksi tää on semi nopee tehdä!

      Poista
  3. Vaikuttaapa herkulliselta reseptiltä, nam! ♥ Oot kyllä niin huippu ottamaan noita sommittelukuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) Tykkään kyllä tosi paljon tehä niitä!

      Poista
  4. Ooh! En vielä ole, mutta tätä reseptiä on ihan pakko kokeilla. Kiitos! :) Ja tosi kauniit kuvat olet ottanut myös

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ihana kuulla! :) Kiitos paljon!

      Poista
  5. Tämä menee kyllä aivan ehdottomasti kokeiluun! :) Meillä kun yleensä valmistuu keittiössä lähinnä se perinteinen (amerikkalainen) omenapiirakka. Olis kiva kokeilla jotain uuttakin - etenkin, kun puut näyttäis notkuvan omenoita..! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua! No mut sepä kuulostaa ihan superhyvälle! :D Ja joo kokeiluun vaan kun omppuja riittää!

      Poista

Back to Top