KOTIBURGERIT JA BATAATTIRANSKIKSET


Niin miten siitä balanssista olikaan puhe...

''Eat clean. Stay fit. And have a burger to stay sane.'' - Gigi Hadid


Burgerit on vaan se juttu. Jos ei tee mitään sen hienompaa mieli ravintolassa niin usein tulee päädyttyä johonkin hyvään burgeriin ja niitä onkin tässä syöty yksi jos toinenkin. Paras burgeri on totta kai hyvällä pihvillä medium plussana sekä pehmeällä mutta rapeakuorisella täysjyväsämpylällä varustettu. Niitä hyviä täytteitä ja soosseja unohtamatta!

Toinen juttu sitten onkin se ranskispuoli. Kyllä ne hyvin tehdyt tavalliset ranskalaisetkin maistuu, mutta oon niin rakastunut bataattiin, ettei ne niille vedä vertoja. Oon vain sitä mieltä, ettei bataattiranskalaisia pidä käyttää rasvakeittimessä joka vie niiden omaa makua siihen rasvan suuntaan, vaan parhaimmillaan ne on ihan vaan uunista tulleina ja hyvin maustettuina. Harmi vaan, että usein ravintoloissa ne tulee rasvakeittimen kautta - joten vinkatkaapa ne parhaat ravintolabataattiranut niin löydän ehkä joskus oikeesti hyvät!? 

Hyvä majoneesi taas vie ranskikset myös ihan toiselle levelille kuin perus ketsuppi. Kestosuosikki meidän taloudessa on valkosipulimajoneesi. Jos oot jumahtanut siihen perinteiseen ketsuppiin, niin oikeesti kokeile sitä majoneesia. Trust me.


HYVÄT KOTIBURGERIT

Luomu porkkana-pellavarouhesämpylät (tai mitkä vain sun makuun), BBQ -kastiketta, aiolimajoneesia (kaupasta valmista tai yksi hyvä ohje löytyy täältä), ketsuppia, aurajuustoa muruina, cheddarjuustoa, rapeaa jääsalaattia, suuria tomaattisiivuja, puolikas avokado siivuina.

Helpot burgeripihvit:
400 g naudanjauhelihaa, 1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi, 1-2 kananmunaa, suolaa ja pippuria.

Sekoita pihviainekset toisiinsa, anna vetäytyä hetki, muotoile sopiviksi pihveiksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä. Lisää vielä pihvin päälle ripaus suolaa ja pippuria ja laita cheddarjuusto paistuneen pihvin päälle jo siinä vaiheessa, kun käännät sen pannulla. Kasaa burgerit haluamassasi järjestyksessä, mutta aina joku majoneesi/kastike sämpylää vasten. Mun järjestys oli sämpylä, ketsuppi, pihvi, cheddar, BBQ -kastike, salaatti, tomaatti, avokado, aurajuusto, aioli ja sämpylä. 


BATAATTIRANSKALAISET

Bataatti, oliiviöljyä, ruususuolaa, valkosipulista ranskanperunamaustetta, ripaus chiliä ja pellavansiemeniä.

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla ja pilko sopiviksi ranskiksiksi. Laita bataatit joko kulhoon tai suoraan uunipellille niin kuin mä teen ja kaada hyvä loraus öljyä päälle, mausta, lisää pellavansiemenet ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille siten, että ne ei ole kovin päällekäin jos mahdollista. Paista n. 15-30 minuuttia. 


Ja mikä muu päivä kuin lauantai olis parempi burgeripäivä? Sitähän minäkin.

xx Marianne

12 kommenttia

  1. Oi vitsit näyttää niin hyvältä!! Ja niin kauniit kuvat oot ottanut :) Mä rakastan super paljon burgereita ja bataattiranuja, että nälkä todellakin kasvoi tätä postausta lukiessa!

    http://tiiajennyy.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Niin hyvännäköistä ja tosi kauniit kuvat :)

    VastaaPoista
  3. Tosi laadukkaat kuvat ja hyvältä näyttää :) Täytyy laittaa resepti talteen

    VastaaPoista
  4. Vitsi kun tuli nälkä tätä lukiessa :D Etenkin bataattiranuja tekee mieli, mutta en ole vielä ikinä onnistunut saamaan niistä edes hieman rapeita, vaan ne menevät aina ihan löllöiksi. Pitää yrittää jokupäivä taas uudestaan!

    VastaaPoista
  5. Näyttää niin hyvältä! Pakko laittaa testiin joskus :) valkosipulimajoneesi on ihan parasta <3

    Ihanan raikkaita kuvia :)

    VastaaPoista
  6. Ahh alko tekee mieli näitä ihan liikaa! ❤️ Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  7. Näyttää niin hyvälle, ehkä pakko tehdä burgereita joku ilta!!!

    VastaaPoista
  8. kotitekoset burgerit on ehkä parasta ♥

    VastaaPoista
  9. Nam, vitsit miten hyvältä näyttää! *sydänsilmäemoji*

    VastaaPoista
  10. Siis nää kuvat on aivan ihanat, alkoi tehdä niin paljon mieli jotain tän tyylistä settiä! Ja bataattiranskalaiset on parasta ikinä - niille ei tuu koskaan sanottua ei <3

    VastaaPoista
  11. Nyt tekee kyllä hirveesti mieli tämmöstä settiä! Onneks pääsen pian hampparille, mmm...
    Bataattiranut ja aiolidippi on aivan ihana yhdistelmä, pitääkin ehdottomasti laittaa tuo majoneesiresepti testiin! :-D

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista

Back to Top