#colorful


Rakastan tätä kaksi osaista mekkoa! Sen värikkään kuosin ja persoonallisuuden vuoksi, mutta myös sen että kellään ei ole samanlaista. Tämän olen äidin kanssa ''tuunannut'' ihan itse. Mekko siis oli yksiosainen perus Henkkamaukka kotelomekko, jonka olen ostanut ollessani kahdeksannella luokalla. Ihana se oli silloinkin, mutta kieltämättä pidän tästä enemmän näin! Syy siihen miksi leikkasimme mekon hameeksi ja croptopiksi on, että se oli minulle jo niin lyhyt yhtenä kappaleena ja takana oleva vetoketju ei mennyt enää kiinni. Olin siis kasvanut ulos mekosta tässä vuosien aikana. En kuitenkaan halunnut luopua mekosta, sitä ei ollut paljoa pidetty ja se oli niin pirteän erilainen. 

Siispä, leikkasimme mekon kahtia sopivasta sauman kohdasta, katkaisimme vetoketjun ja jätimme sen hame osaan. Yläosasta ratkoin vetoketjun pois ja suunnittelin laittavani mustaa kuminauhaa selkäosaan, jotta se saisi vähän lisämateriaalia ja joustaisi, että sen voi pukea helposti. No näinhän tehtiinkin, mutta sitten sain villin vision käyttää mustaa kuminauhaa muuallakin.. Niinkuin näkyy niin topin selkäosan lisäksi sitä on reunoissa, taskuin suissa ja hameen sivulla, mikä näytti minusta erityisen kivalta! Musta antaa kivaa ryhdikkyyttä ja kontrastia väreille, pitää ne asioissa. Minusta mekko on nyt ihan loistava, ja osat toimii myös erikseen muiden ala- ja yläosien kanssa. Kiitos kuuluu äidille kun jaksaa ommella kaikkea mitä vain keksin pyytää ja toteuttaa mahdottomiltakin näyttävät jutut! Ei siis kannata luopua heti kättelyssä jostain ihanasta vaatteesta johon ei enää mahdu tms, sen saattaa saada herätettyä eloon jos vähän ompelutaitoja itseltä tai lähipiiristä löytyy, tai vie vaikka sitten ammattilaiselle.

-M ♥15 kommenttia

 1. Mekko on todella tyylikkään näköinen minusta. Kivan värikäs ja just sellanen freesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, niin minustakin! :)

   Poista
 2. Kaunis ulkoasu! Liityin lukijaksikkin, kun alkoi kiinostamaan tää sun blogi :D Itekkin vaihdan alaa ja lähden lukemaan kosmetologiksi ja myöhemmin hankin siinä samassa viellä meikkaajankin ammatin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos hurjasti! Noniin sulla on suunnitelmat ainakin kohdallaan :) Ja jeij oot mun eka lukija!

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän upea lopputulos! :) Toivoisin itsellenikin ompelukonetta, sillä tuunausideoita olisi miljoonia vanhoille vaatteille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niimpä, on ihan kätevää jos itse onnistuu ommella ja vaikka just korjatakin/muokata vaatteita omaan vartaloon sopiviksi. Itse kannan aina äidille kotiin kasoittan vaatteita että saa ommella ne ''mun muotoisiksi'' :D

   Poista
 5. OOOOH Siis ihana postaus ja upee asu! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva tuo mekko ja iso plussa ettei sitä tule ainakaan kellään vastaan :) Ja vitsit nainen, sä olet kaunis!

  VastaaPoista
 7. Vau, mikä asu! Selasin heti kuvan alle, että josko siellä kerrottaisiin mistä tuo ihanuus on ostettu, mutta petyin kuullessani että se on itse tuunattu, mulla kun ei tollaisia samanlaisia kädentaitoja ole :D Olet myös tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jep, se siinä onkin kaikkein parasta että se on ihan uniikki ja itse toteutettu! :D

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 8. Kiva kun tulit jättämään kommenttia mun blogiin, niin löysin omankin tien tänne! Sulla on ihana tyyli ja upeita kuvia! Ehdottomasti jään mukaan lueskelemaan! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii kiitos ihana kuulla! :)) Tervetuloa vain!

   Poista

Back to Top