Beauty tips: Meikkipohja & varjostus/korostus


Viikolla aloittamani postaussarjan toinen osa onpi tässä! Meikkipohja sekä varjostus ja korostus vuorossa sadesunnuntaille. Viimeksi siis kirjoitin ihonpuhdistuksesta ja -hoidosta tuotteineen kattavan postauksen, voit sen tsekata tästä! Siitä on hyvä jatkaa meikkipohjan tekoon. Lähtökohdat aina hyvä ensin nähdä, alla olevissa kuvissa olen siis täysin ilman mitään meikkiä puhtaalla iholla, minulla on kasvoilla ainoastaan Acon täydellinen meikinalusvoide, josta kerroin tuolla samaisessa edellisessa postauksessa enemmän. Itse ainakin huomaan, että kosteutetulle iholle saa paljon kauniimman meikin kuin kuivalle iholle. Rasvatkaa siis ne nassut!


Haluan kuulaan ja kevyen näköisen meikkipohjan, mutta myös hieman peittävän ja ihon sävyjä tasoittavan. Paljon hehkutettu Lumenen cc -voide on jo pitkän aikaa ollut kovassa käytössä täälläkin! Ihan paras. Juurikin kevyt ja heleä, mutta sitä peittävyyttä löytyy kuitenkin hitusen verran. Pysyy tosi hyvin kasvoilla koko päivän kauniina ja tästä löytyy aurinkosuoja 20. Jos tämä ei ole jollekin vieläkään tuttu ja joku sekoittaa bb -voiteeseen, niin cc -voide eroaa bb -voiteesta siinä, että cc on peittävämpi ja tarkoitettu neutralisoimaan punaisuutta kasvoilla ja bb on vähän kuin sävyttävä kasvovoide, mutta sitä hieman peittävämpi ja kasvon sävyjä tasoittava, muttei niin meikkivoidemainen kuin cc.

Itse olen vähän neuroottinen tummine silmänalusineni, mutta yritän olla laittamatta sinne kiloa sitä pakkelia, sillä silmän alla se helposti jää juonteisiin ja näyttää raskaalta. Käytän tällä hetkellä nestemäistä L'Orealin True Match peitetuotetta sävyssä 01 Ivory. Yksi paksumpi peiteaine tummille silmänalusille, joka on ihan mielettömän hyvä, on Make Up Storen, jolta löytyy loistavat muutkin peitetuotteet. 

Lumenen cc -puuteri on myös päässyt minun meikkipussiini. Tukee ja jatkaa cc -voiteen aikaansaannoksia. Tämäkin on yllättävän peittävä ja punaisuutta neutralisoiva, kesällä en oikeastaan tarvitsisi edes muuta. En käytä pakkauksen puuterivippaa juuri koskaan, sillä saa hieman paksumman lopputuloksen, mutta itse tykkään laittaa kevyemmin vain kiinnittämään meikkipohjan sutaisemalla suurella puuterisiveltimella koko kasvot läpi. Puuterin laitan siis vasta alla olevien varjostusten ja korostusten päälle.


Varjostusten ja korostusten paikat voi olla joillakin vähä hakusessa, eikä monet näitä jaksa laittaakaan ja korvaa varjostukset vain aurinkopuuterilla. Minulla nämä kuitenkin kuuluu ihan perusmeikkiin. Ylemmässä kuvassa olen vähän paikantanut minne valot ja varjot tulisi laittaa.

Poskiluun alle tulevan varjostuksen paikan tuntee tunnustelemalla ja sääntönä se, että se saisi tulla enintään kahden sormen leveyden päähän huulista. Häivytä varjostus myös ennemmin ylös päin kuin alas. Levitän varjostukset sopivalla siveltimellä, josta kuva alempana varjostus- ja korostuspurkkien vieressä. Myös otsan rajaan, nenään ja leukaan varjostusta, vähän kasvojen muodosta riippuen.

Korostusta laitan poskipäiden ylle, kulmaluille, otsan keskiosasta nenän vartta pitkin ja huulen amorinkaarelle tuomaan valoa ja freesiyttä. Sen levitän vain sormin taputtelemalla. Näissä kuvissa se ei juurikaan erotu, mutta hyvässä luonnonvalossa näkyy sopivasti.
Varjostuksiin ihan paras tuote on Make Up Storen Studio Foundation sävy Tan. Sen ja tuon vahamaisen Make Up Storen High tech lighter -korostusvoiteen sävyssä Stardust nappasin jokin aika sitten Kicksistä ihan pilkkahintaan, sillä kyseinen brändi uusi pakkauksiaan ja aiemmat myytiin minun onnekseni tosi edullisesti. Lucky me! Useimmin kyllä tykkään käyttää korostuksiin tuota Rimmelin nestemäistä Good to Glow -heleyttäjää sävyssä 001 Notting hill glow.

Tässä kohtaa siis lisään vasta puuterin kiinnittämään nestemäiset ja vahamaiset tuotteet kasvoille, jonka jälkeen vielä lisään poskipäille persikkaista Lumenen poskipunaa sävyssä 10 Kuulaus ja lisään vielä varjostuksien kohtiin kevyesti Lumenen aurinkopuuteria. Tuota mikä minulla on ei saa enää mistään, sain sen yli vuosi sitten ollessani Lumenella työharjoittelussa, mutta tiedän, että Lumenella on ihan huippuja uusia aurinkopuutereita valikoimissaan! Tykkään Lumenen puuterimaisista tuotteista, sillä niissä on hyvä levittyvyys ja pohjoismaiselle iholle sopivat sävyt, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa.


Tässä vähän tarkemmin käyttämistäni siveltimistä ja muutama muu hyvä väline. Kaikilla on omat mieltymykset millä tykkää meikata, joten välineitäkin löytyy sen mukaisesti. Minä tykkään levittää ainakin tuon cc -voiteen ihan vain sormin, joilla saa sopivan kevyen ja luonnollisen lopputuloksen nopeasti. En siis näitä kaikkia arkimeikissäni käytä, ainoastaan 2, 3 ja 6 sekä kuvasta uupuvaa The Body Shopin Kabukia aurinkopuuterin levitykseen. Nuo vasemmalla olevat ihanan pehmeät siveltimet ovat Real Techniquesin meikkipohjasiveltimiä, jotka olen hankkinut aikaa sitten koulussa ollessani. Koko setin ja muita siveltimiä löydät mm. täältä. Nämä olen kokenut laadukkaiksi ja näistä tykkään!

1. Beautyblenderillä, eli tuolla pinkillä munan muotoisella sienellä saa myös hyvää jälkeä. Sitä kostuttamalla saat peittävän mutta ohuen meikkipohjan. Sopii tosi hyvin rajojen häivyttämiseen. Lisää tästä meikkimunasta voit katsastaa videon muodossa mm. täältä! Tavallisia meikkisieniä en käytä.

2.-3. Sibelin poskipuna- ja puuterisiveltimet. Nämä on hankittu myöskin aikaa sitten koulun aloittamisen aikaan. En suosittele, sillä näistä lähtee karvaa pesun yhteydessä ja välillä muutenkin. Ei oikein laatu kohdannut hintaa, mutta näillä mennään kunnes saan aikaiseksi hankkia uusia.

4. Hyvä häivytyssivellin, tällä esimerkiksi voidemainen poskipuna ja voidemainen varjostus sulautuu hyvin toisiinsa.

5. Tällä siveltimellä levitän pyörivin liikkein (tai tuolla meikkimunalla) yleensä asiakasmeikkien ja kuvausmeikkien meikkivoiteet, riippuen mitä halutaan, mutta yleensä näin. Saa hieman peittävämmän ja tasaisemman lopputuloksen kuin sormin. Vähän saman oloinen kuin bb -voidesivellin.

6. Tämä on tuo sama mikä näkyi ylempänäkin varjostusten yhteydessä, mutta käy kyllä hyvin muuhunkin tarkoitukseen, kuten silmän alle levitettäviin tuotteisiin juuri sopivan kokoinen.

7. Viimeinen sopii melkein mihin vain keksii käyttää, meikkivoidesiveltimeksi tai peiteaineen levitykseen. Tällä on myös kiva ''maalata'' erikoisempiin meikkeihin tai body painttingiin.

Tuohon Real Techniquesin pohjasivellinsettiin kuuluu siis nuo kaikki oranssilla varrella olevat siveltimet plus yksi pieni sivellin esimerkiksi peitevoiteen levittämiseen. Meille opetettiin, ettei oikeastaan ole väliä millä välineellä meikkaat ja mitä, kunhan se itsestä tuntuu luontevalta ja lopputulos on kaunis. Samalla linjalla olen edelleen, vaikka siveltimet on nimetty niin ne on tehty vain helpottamaan meikkaamista, muttei ne ole sääntöjä, joita on aivan pakko noudattaa. Siksi tykkään meikkaamisesta, se on melko luovaa.

Sellaista tällä kertaa. Kuten huomaatte, kulmakarvat uupuu, joten ne onkin seuraavalla kerralla vuorossa! - M ♥

27 kommenttia

 1. Kiitos tästä, sain hyviä vinkkejä!! 8)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä postauksesta! Mulla on nimittäin nämä varjostukset ja korostukset hieman hukassa ja tämä avasi asiaa todella paljon. Nuo korotustuksen säännöt oli hyviä vinkkejä ( kokeilin heti sormilla naamaani ja sitä oikeaa kohtaa :D ) sekä se mihin suuntaan sitä kannattaa alkaa häivyttämään. Ja vielä kivemmaksi tästä tekee sen, että käytät ihan perus meikkejä, joita normi kuluttajan meikkipussista löytyy :) Ps. Olet super kaunis ilman meikkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon! Tosi kivaa kuulla, että oli hyödyllinen postaus ja tykkäsit! :) Munkin mielestä on hyvä että käytän näissä ihan perus meikkejä, edullisiakin, jotka on kaikkien saatavilla niin on ehkä enemmän hyödyksi :) Ihana kommentti, kiitos!

   Poista
 3. Tämä postaus oli aivan huippu! Itsekään en oikein koskaan ole hallinnut kunnolla noita varjostuksia ja korostuksia, mutta tästä postauksest sain kyllä todella paljon vinkkejä :) Kiitos siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij kiitos paljon! Niin piristävää kuulla, että on voinut antaa jotain hyödyllistä itsestään! :D

   Poista
 4. Ihana blogi siulla! löysin tänne vasta, mut täältä saat ihan ehottomasti uuden lukijan :)

  http://satueventyr.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos suuresti! Tervetuloa! :)

   Poista
 5. Tosi kiva postaus! Sun varjostukset näyttää niin hyviltä ja onnistuneilta :) monesti näkee vain oransseja plänttejä poskissa, hahhah. Itekin voisi opetella tässä sun inspiroimana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva kuulla! Iso kiitos! :) Oon täällä ihan hymy korvissa, kiitos teidän! <3

   Poista
 6. Tästä sai niin hyviä vinkkejä! :)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva tää postaus :) !

  kambozu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Tosi kivoja vinkkejä vaikka en itse pistä kuin ripsiväriä joskus. Tosi ihania kuvia muutes tässäkin postauksessa♥

  VastaaPoista
 9. Hieno blogi sulla, vaikuttaa siltä että panostat postauksiin kunnolla ja tää on kyllä yks parhaimmista, mitä on tullut vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon! Ihana kun joku huomaa, että panostan tähän ihan oikeasti aika paljon :) Sitten kun löytyy sitä perfektionistin vikaa niin kaiken pitää olla enemmän kun ihan kiva, mutta ainakin tässä hommassa se on kai vain hyväksi :)

   Poista
 10. toi cc-voide on ihan ykkönen! :-)

  http://more-than-we.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. osaatpa meikata hyvin! Ihana banneri ja ihana tyyli sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! :) Koulutus löytyy taustalta tähän, että pitäisi vähän osatakin :D

   Poista
 12. Mielettömän hyvä postaus!

  VastaaPoista
 13. Vau oot tosi taitava, uskon että tästä postauksesta oli paljon hyötyä ja apua monille! :)
  Saanko muuten udella että missä koulussa oot valmistunut kosmetologiksi? Osaatko sanoa onko kosmetologin ja meikkaaja-maskeeraajan koulutuksella paljon eroja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suuresti! :) Jyväskylän ammattiopistossa. On aika paljonkin siinä mielessä, että kosmetologin ammatiin kuuluu niin niin paljon muutakin kuin meikkijuttuja, niitä se on oikeastaan kaikista vähiten kynsijuttujen jälkeen. Kosmetologi on paljon monipuolisempi, meille kuuluu ihan kasvo-, jalka- ja vartalohoidot hierontoineen, karvanpoistoa ja ties mitä :D siihen plussana meikkaus(/maskeeraus) ja kynsijutut. Nekin vähän vaihtelee kouluittain. Meikkaaja-maskeeraaja keskittyy oikeastaan ainoastaan meikkijuttuihin, ehkä vähän monipuolisemmin mutta itsellä harrastuksen ja mielenkiinnon kautta meikkaus painottuu omalla kohdalla tosi paljon :) Meikkaaja-maskeeraajakoulut on usein myös maksullisia.

   Poista
 14. Good topics & articles these are so important for anyone for get an idea about beauty. This is a fantastic website, could you be interested in going through an interview concerning just how you know it? I am more enjoyed reading your description. I offer to you Natural Beauty Tips and teaching Commercial to Residential Conversion.

  VastaaPoista

Back to Top