MUN OMA POLKU

Ihana niin sanottu vapaapäivä takana eiliseltä! Vapaalla tarkoitan lepopäivää treeneistä ja kaikesta duunista mitä duunataan. Vapaa myös kodin pystyssä pitämisesta ja stressistä. Vaan mä ja mun vapaapäivä.

Se on hassua, joku voisi sanoa mulle nyt, että ''naah sullahan on joka päivä vapaata''. Toiselta kantilta joo, toiselta taas ei. Toisaaltahan teen vaan kaikkea mistä tykkään ja omasta tahdosta. Oonkin tosi kiitollinen siitä, että voin, saan ja teen. Nyt on kuitenkin niin moneen otteeseen tämä pyörinyt mielen päällä, että pakko kirjoittaa. Sitä nimittäin näkee sitä silmien pyörittelyä ja vähättelyä, kun kerron mitä teen tai mitä nyt ylipäätään bloggaamiseen tai omaan sivutoimiseen yritykseen liittyvää. Ne ei ole oikeeta työtä. No mikä nyt ylipäätään sitten on? Vähintään saman duunin mä silti teen kun moni muu oikea työläinen, vaikkei mulle siitä senkään vertaa palkkaa tule. Ainakaan vielä.


Sen lisäksi ne duunit seuraa mua tässä aina kotiin, eikä niitä voi jättää työpaikalle. Sitä pyörittää niitä juttuja päässään vielä nukkumaan mennessäkin ja välillä niitä sitten tehdäänkin vielä yömyöhään. Tästä aiheesta, lähinnä bloggaamisesta, kirjoitin paljon hyvää palautetta saaneen postauksen muutama kuukausi sitten. Täältä voi käydä sen kurkkimassa mikäli sikäli enemmän tämä mun paasaus aiheesta kiinnostaa tai jos sua houkuttaa näin pakkasella katsella kauniita kuvia merenrannalta ilta-auringosta.


Tää onkin mun oma polku, jonka oon valinnut ja tuntenut oikeaksi. Eikä se musta, tai kenestäkään saman tyyppistä tai toisen tyyppistä polkua kulkevasta tee yhtään sen huonompaa tai parempaa. Kukin tekee tyylillään ja mun tyyli on tämä. Eikä se ole tippaakaan huonompi kun ne jotka tekee duuniaan vaikka asiakaspalvelussa tai toimistossa tai missä ikinä. Jostain pienestä se on suurempikin ponnistanut joskus, ei sillä että välttämättä tarviisin mitään suurta. Mutta toivon, että joku päivä voin ehkä tehdä tätä kaikkea mistä tykkään niin, että sillä elää. Ei sitäkään tiedä, tavoitteet ja suunnitelmat muuttuu, näinkin nuorena sitä ehtii keksiä vielä ties mitä. Nyt se suunta ja polku menee tässä näin, enkä pyytele sitä keneltäkään anteeksi. Jokainen käyttäköön ne 24 tuntia päivästä siten, kuin itselle parhaaksi näkee ja hyvältä tuntuu.


Eilen mä käytin sen vapaapäivänä kaikesta. Menin kaupungille ajoissa kärkkymään Bik Bokin uutuuksia ja sieltä nappasinkin aika kivan setin, harmaan siron nyöritetyn paidan ja nahkahameen, jotka tuolla mun Instagramissa pilkistääkin. Nautin jäisestä talvipäivästä reilut pari tuntia kahvitellen ystävän kanssa jota näkee liian harvoin, illan vietin kivaa koti-iltaa Topin kainalossa. Tänään heräsin tekemään hyvän jalkatreenin ja sen päälle tunnin kehonhuoltoa foamrollerin kanssa. Nyt pikku palaveria tulevista suunnitelmista ja plääneistä kivassa seurassa vihersmoothien kera.

Teddy coat, bag & tight from Gina Tricot / Scarf Cubus / Shoes Seppälä/ Headband Lindex / My mom made my mittens

Sun näköista, parasta mahdollista loppupäivää sulle! - M

18 kommenttia

 1. Ihana postaus! Mun mielestä jokainen tehköön niin kuin parhaaksi näkee ja tekee sitä työtä tai muuta vastaavaa joka on itselle mieluista. Bloggaamiseenkin kuluu yllättävän paljon aikaa ja voi jopa helposti viedä yhtä monta tuntia päivästä kuin se ns "oikea" duuni:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Aivan totta joka sana! Tuosta nimenomaan bloggaamisesta kirjoitinkin tuolla tekstissä likkaamassani edellisessä postauksessa, eli täällä:
   http://m-stay-fresh.blogspot.fi/2015/08/blue.html :)

   Poista
 2. Oot todella kuvauksellinen. Hyviä kuvia! Ja mun mielestä kans jokainen saa tehdä just sitä mitä itse haluaa, muiden mielipiteistä välittämättä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kiitos paljon! Kiva kuulla, että oot samaa mieltä :)

   Poista
 3. Ihana teksti!! Ja meen todellakin lukeen ton pitemmän "paasauksen", jonka linkkasit :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito paljon Kiia! Ihana kuulla, sinne vain kurkkaaman sekin :) Tuli kyllä ihan sairaan iso ikävä kesää ja niihin maisemiin mitä niissä kuvissa on!!

   Poista
 4. Sun blogin kuvat on joka kerta vaan niin piristäviä <3 Tosi ihana katsella tälläisiä valoisia ja positiivisuutta huokuvia kuvia! Hahah en tiedä seuraatko Salkkareita, mutta alimmassa kuvassa näytät kyseisen sarjan Alissalta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana Tiia-Maria! <3 Haha joo seuraan, kiitos, otan kohteilaisuutena! Monesti kuulen näyttäväni Jenni Vartiaiselta tai Jannalta tai niiden sekoitukselta :D Kohteliaisuutena toki kaikki, kauniita naisia!

   Poista
 5. Kävin lukemassa tuon aiemmankin jutun ja siis se on kyllä ihan käsittämätöntä, miten jotkut ei vaan tajua bloggaamista ollenkaan. Käsitän sen, että täähän on mieluista puuhaa, mutta silti vaatii todella paljon aikaa ja vaivannäköä :) Meillä just oli poikaystävän kans kunnon riita kun saan palkkaa yhteistyöstä eikä hän laske sitä "mun omaksi rahaksi" kun se on käytännössä vaan lahjoitettu mulle :D Eli mun pitäis käyttää vielä sen lisäksi rahaa ruokaan yms..? HAHAHAH are you kidding me? Kerroin, että säkin voit varmaan alkaa sitten tienaamaan tuolla sun pleikkarin pelaamisella kerta on niin helppo homma :) Tavallaan se hoksas jotain, mutta ehkä vielä 60% on kuitenkin sitä, ettei se ymmärrä ollenkaan :D Mites muuten sun poikaystävä tästä bloggaamisesta? Ja niin se piti kans kysyä, että mitä siis teet toiminimellä? :) Vai tarkotitko sivutoimisella yrityksellä toiminimeä edes?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Ei se vaan mee kaikkien ymmärrykseen, mutta ei varmaan jos ei oo kokeillu ite niin tajua samalla tavalla :) Kuitenkin vähättelyt ja silmien pyörittelyt vois jättää pois jos ei nimenomaan edes itse oo kokeillu oliko se sittenkään niin iisi juttu.

   Mun poikaystävä on vaan kannustanu mua ja ihan hyvillään siitä, että voin ja saan tehä niitä juttuja joista tykkään :) Ei se paljoo mun juttuja täältä blogista kyllä kattele ellen näytä, mutta kyllä sit jos jotain yhteistyötä tai lukijamäärän kasvua hehkutan niin sanoo et on ylpee musta :D Niin ja se kuvaa suunnilleen kaikki mun musta otetut asukuvat sun muut tänne, ehkä vähän mun pakottamana mutta kuitenkin! :D

   En tee toiminimellä vaan laskutuspalvelun kautta, se on sellanen ehkä turvallisempi alku lähtee kokeilee yritystä :) Ollaan mun hyvän ystävän kanssa Soma - Hyvän mielen kakut ja tehdään raakakakkuja ja muita raakaherkkuja myyntiin ns. tilaustyönä ihan kelle vain ja sitten myös kahviloille/muille yrityksille tilauksia. Tällä hetkellä Veturitallien Kahvila Kiskossa on välillä meidän raakajuttuja mutta koitetaan tunkea muuallekin :D Tietty meiltä saa suoraan myös tilattua omalle kotiovelle saakka jos niin tahtoo! Täällä on lisää jos kiinnostaa; www.hyvanmielenkakut.com :)

   Poista
  2. Oooo! :D Vähänkö huippua, en oo tiennykkään :) Käyn heti kurkkimassa!

   Poista
 6. Kyllä näin tavistoimistotyöläisenäkin ne työt seuraa monesti kotiin vähintään ajatuksissa ja saattaa unettomia öitä viettää keskeneräisten töiden tms takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraa varmaan ja monessa muussakin työssä, mutta samaten myös näissä hommmissa :) On minullakin seurannut ihan niissä niin sanotusti oikeissa töissäkin, mutta mielestäni se on silti eri jos on erillinen työpaikka, kuin se että ne työt on aina kotona eikä niistä koskaan ole sitä off-tilaa. En sitä tarkoita etteikö niin voisi olla vaikka sitten toimistotöissä, vaan sitä, miten näitä blogi- ja sivutoimiyrityshommia vähätellään ilman että on koskaan kokeillutkaan.

   Poista
 7. milläs sä tyttöhyvä sitten elelet ja ostelet kalliita vaatteitas ja meikkejäs jos teet työkses tätä "bloggaamista"? helppohan se on lorvia kotona jos vanhemmat kustantaa kaiken. kyllä sä sitten huomaat kun kasvat aikuiseks, että ei se maailma pyöri niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo sanonut tässä tai muuallakaan, että teen työkseni bloggaamista, vaan että toivon että joskus siitä saisin palkkaa, verrattavissa ehkä toimittajaan tms. Vanhemmat ei mulle ole kustantanut juurikaan mitää siitä kun muutin kotoa pois viisi vuotta sitten eikä siis kustanna myöskään nyt. Nyt elelen lähinnä oman sivutoimisen yrityksen palkoilla ja tuilla siihe saakka että jokin työ tärppää tai lähden oppisopimukselle vielä. Siihen saakka teen tätä mitä teen nyt niin ihan pää pystyssä. Ei se töiden saaminenkaan oo mikään itsestään selvyys. Ja niitä vatteita sun muuta saa ostettua kyllä esimerkiksi myymällä vanhoja käyttämättömiä vaatteita ja kaikkea muuta tarpeetonta pois. Kiva, että sua kiinnostaa näinkin paljon se miten minä elän ja millä :)

   Poista
  2. Ei jeesus mikä idiootti tämä anonyymi... Ilmeisesti hän on juuri niitä, joilla on rikkaat vanhemmat jotka tosiaan kustantavat kaiken, jos niitä omia tulonlähteitä ei ole. Satun nyt vaan tietämään sen että näin ei todellakaan ole Mariannen tilanteessa! Ehkä sinun, mutta ei hänen! Marianne on reipas ja ahkera tyttö, joka hoitaa kyllä itse omat asiansa! Pistää niin vihaksi tämmöiset idiootit, joilla on joku pakkomielle tulla kommentoimaan asiasta josta eivät mitään tiedä! Miksi hitossa pitää edes olla niin kiinnostunut muiden raha-asioista :D aivan uskomatonta ja huvittavaa. Mutta sellaista se on, kun ei ole muuta elämää. :) Tsemppiä anonyymille elämäänsä. Ilmeisesti on antoisa elämä.

   Poista

Back to Top